MENÜ
   
  2017 Alfa Romeo Stelvio 2.0 Turbo 280k – bemutató teszt - 1. oldal  
   
 

Egy vadító olasz, a SUV-ok között

Alfa Romeo mindig a vad, szenvedélyes autóiról volt híres, és az Alfa-sok összetartásáról. Az idei év viszont sok újdonságot hozott az Alfa kínálatába, ami kezdődött Giulia sport sedannal, ami nagyon odavert a BMW 3-as szériájának, és egyben a fő riválisa, így az Alfa is hátsókerék-hajtást kapott, amivel sokkal ütősebbre sikerült, mint egy 3-as BMW. A legfrissebb újdonság az új Alfa Romeo SUV, ami az első Alfa Romeo az SUV/crossover kategóriában, és ez is ütősre sikerült, ahogy a cikk további részében olvashatják.

Fantasztikus vadító külső, már csak a piros szín hiányzik

Alfa Romeo, az új design nyelvével kitett magáért, a méretes egyedülálló fényszórókkal, amik között a legendás Alfa hűtőrács kapott helyet szép nagy méretben, ahogy a fényszórók is elég nagy méretben kaptak helyet az orrán. A sportos orr egyedülálló LED nappali világítást kap, ami egy kisebb machete-t formáz meg és egyedivé teszi az éjszakában az új Stelvio-t.

 
 

 

Az új Stelvio szolid visszafogott szürke fényezéssel

 
 

 

Reklám

 
  A domborodó karosszéria elemei a nagy erőre utalnak, ami a jelenleg kapható változatokra igaz. A tesztelt modell is egy 280 lóerős benzines változat volt, de még elérhető 210 lóerős dízelmotorral is, amikben bőven van erő és még jön a QuadrifoglioVerde sport változat is. Az orra elegáns és sportos vonalvezetést kapott, amihez a szürke színe visszafogottabb megjelenést ad, amivel beleolvad a környezetbe, de az ALFA piros fényezése sokkal jobban kihozza a sportos oldalát - amit még lehet fokozni a 3 színben választható féknyergekkel (a fekete, sárga és piros színekben), amikkel az ügyfél még egyedibbé teheti a Stelvio-t. A méhsejt rács szintén sokkal sportosabb megjelenést kölcsönöz az új SUV-nak, ami oldalnézetből szép fénytöréssel játszik a tervezők vonásain. A tesztelt modell még a 20”-as TROFEO szép méretes felniket kapta meg, amik alatt a fekete féknyereg kapott helyet. Az oldal nézete igazán sportos SUV jellemzőket rejt magában, a kupésan ívelő tetővel, ami folytatódik a meredeken lejtő hátsó ablakkal, viszont ez a stílusos megoldás sok fiatalt megfog és a sötétített hátsó ablakok is javítják a külső megjelenését, ami fontos eseményekre is tökéletes megjelenés az új Stelviotól.  
 

Oldalán is visszatér a sportos vonalvezetés

 
  A megjelenését nem hagyták ott az említettek után, hanem még fokozták a hátsó résszel, ami szintén egyedülálló formatervet kapott, és ez még tartalmazza a szintén LED lámpákat hátul, amik az első fényszórókhoz hasonlóan egyedülálló LED világítást kapnak. A hátsó része még szép törésvonalakat is kapott, amik szépen játszanak a fényekkel még a szürke fényezésnél is - a süllyesztett ablak alatti résszel, ami viszont egy kisebb légterelő ajkat alakít a csomagtér ajtó ablaka alatt. A csomagtér ajtón a rendszámtábla helye nagyon mélyre került, aminél megtaláljuk a csomagtér nyitó gombját, de a tesztelt modell esetében egy gombnyomással elektromosan nyitja magát a Stelvio, de a spéci stílusos kulcsról is nyitható két gombnyomással, ami nagyon előnyös, amikor terepen voltunk kint az új Alfa SUV-val, és beszeretnénk rakodni a csomagtérbe, úgyhogy ne legyünk sárosak.  
 

  

Az új LED világítással, még sötétben is könnyen felismerhető az új Stelvio, és a két krómozott fém kipufogóvég a hátsó ütközőben

 
 

 

Reklám

 
 

A hátsója itt még nem fejeződik be, amit még feldobtak műanyag betéttel, amikben helyett kaptak a kipufogó végek, amik nem műanyag vacakok, mint egyes márkáknál a prémiumok közül is, itt igazi fém krómozott kipufogó végeket kapott, amiket két oldalra kivezetett méretes végekkel láttak el, ami így sokkal jobb hatást kelt, amikor előzünk az új Alfa Romeo Stelvio-val. A külsőjét illetően az új modell igazán fiatalos és sportos, mint egy Alfának kell lennie és nem érződik nehéznek az új modell, és csak ajánlani tudom még egy BMW X-modellnél is sokkal jobb választás szerintem, de ezt mindenki maga eldönti, mi mellett dönt.

Minőségi belsőtér, óriási térben

A vadító külső mellett minőségi prémium belsőt kapott az új Stelvio. Az új modellel megkapta a Giulia-ban megjelent háromkarú sport kormánykereket, ami a tesztelt modellben lapos fenekű volt, így könnyítve meg a beszállást, de a tesztelt változat egy First Edition felszerelésű modell volt, ami már felszerelésében is tartalmazta a memóriás vezető ülést, a 3 menthető beállítással tárolásával, így ha családban többen használják az sem jelent gondot. A műszerfala szép finom vonalvezetést kapott a tervezőktől, amit minőségi anyagokkal láttak el, a műanyag és betét elemeket is finoman kidolgozták, mint egy prémium kategóriás SUV-ban.

 
 

 

Stílusos külső, egyedülálló belső

 
  A Stelvio is megkapta a cső mérőórákat, de csak a fordulatszámát és sebességmérőt hagyták meg hagyományos változatban, és a hőfok és üzemanyagszint digitális kijelzőt kapott. A középkonzol tetején pedig az új fedélzeti kijelző került, szépen beleolvadva a műszerfalba, ami sokkal szebb megjelenést kölcsönöz, mint a kiálló kijelzők, amik olyan hatást keltenek, mintha a tervezők lehagyták volna a kijelzőt tervezés közben és utólag rakták volna rá. A középkonzol kijelzője a forgókapcsolóval kezelhető egyszerűen, ami számos fontos információt megjelenít, közöttük a DNA mód választást is. A középkonzol még megkapta szép rendezetten, a klíma és fűtés-hűtés rendszer vezérlő gombjait, ami könnyed kezelést tud nyújtani a vezetőnek, és a forgó kapcsoló a váltó előtt a kijelző menüválasztását könnyíti meg. Amikkel minden egyszerűen kezelhető, amit még a Multifunkciós bőr kormánykerék is segít a számos vezérlő gombbal, de még az indítógombot is a kormánykerékre helyezték, mint a versenyautókban, de csak a sport változatban, a QuadrifoglioVerdeben piros az indítógomb, az alap változatokba fekete színben kerül a kormánykerékre.  
 

  

Sportos külső, tágas utasteret és méretes csomagteret rejt

 
  A számos tároló rekesz is segíti a vezetőt, ami tartalmazza a könyöktámaszba rejtett rekeszt USB és AUX csatlakozókkal, és a váltó előtt pohártartókkal, amiket el is takarhatunk a kis tároló rekesz fedéllel. Viszont a kesztyűtartó nem a legnagyobb, de a fontos papírokra és apróságokra ez is megfelelő tároló rekesz. Az utasok kényelmét viszont bőr ülések adják a precíz futómű beállítást, elöl kényelmes elektromos beállítással felszerelt javított oldaltartású ülések adják, amik közül a vezető ülése memória funkciós és tág határok között állítható. A hátsó üléssor sem kicsi, ami első ránézésre külső formavilág alapján nem mondható el, de a 186 cm-es magasságomhoz beállított vezető ülés mögött még kb. 4-5 cm marad alaptérből és kb. 4 cm a fejtérből, ami tágas kényelmes helyet tud biztosítani két felnőttnek. A kényelem fokozásáért a hátsó üléssor is kapott szellőző nyílásokat, és a középső ülés háttámlája lehajtható könyöktámasznak, ami pohártartókat is rejt, de a középső ülésen utazónak a legkényelmetlenebb az utazás a belógó kardán alagút miatt is.  
 

  

2017 Alfa Romeo Stelvio - utastér részletei -

 
 

 

Reklám

 
 

Az ajtó borítás is kiváló minőséggel készült, de lehet, hogy a felsőrészén keményebb műanyagot használtak, de a fogantyús könyöktámaszon és a dekor betét alatti részen finom puha bőr kárpitot használtak, minőségi szép varrással. Az ajtók mindegyike tartalmazta a palacktartót ajtózsebbel, és az audio rendszer mindegyik autóban hangszórót és a csomagtérbe mélynyomóval jön, amik kiváló hangzást nyújtanak.

következő oldal >>

 
     

 

 

Reklám

 

 

Reklám

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com
Asztali nézet